Druga izbo nožem pa pozvao ljekare

Stanovnik Teslića, Dejan M. (23) uhapšen je preksinoć jer je, poslije cjelodnevne pijanke, nožem izbo prijatelja Darka P. (32) koga nepromišljenost zamalo da košta života, ali je spasen zahvaljujući upravo osumnjičenom Dejanu.

Naime, Darko P. prijatelju nije zamjerio to što ga je izbo nožem, pa mu je saopštio da ga neće prijaviti policiji i umjesto u bolnicu zaputio se kući. Na njegovu sreću policiju je pozvao osumnjičeni Dejan M. Kada im je saopštio šta se dogodilo, patrola je krenula u potragu za ranjenim Darkom koga su pronašli u blizini njegove kuće i odmah ga prevezli u Hitnu pomoć. Ispostavilo se da je imao masivno unutrašnje krvarenje. I sigurno bi podlegao povredama da mu ljekarska pomoć nije ukazana na vrijeme.

Kako je potvrđeno u PU Doboj prijateljski obračun odigrao se u mjestu Barić kod Teslića. Dejan i Darko prethodno su zajedno sjedili u kafani i pili, a onda su krenuli kući. Usput su se žestoko posvađali pa je Dejan M. iz jakne izvadio nož i izbo prijatelja po stomaku, grudnom košu i ruci. Kada je vidio šta je napravio želio je da pomogne, ali je Darko P. odbio pomoć, misleći da povrede nisu ozbiljne jer spolja nije bilo velikog krvarenja.

- D. M. je prijavio policiji da je nožem nanio tri ubodne rane D. P. koji se udaljio u nepoznatom pravcu. Policija je na licu mjesta zatekla D. M., a naknadno su pronašli i D. P. koga su prevezli u Dom zdravlja u Tesliću - rekla je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

(Novosti)

Tagovi: