Mlada djevojka već 10 godina podržava rad humanitarne fondacije

Priča o mladoj Visočanki Iman Hodžić (17) ganula je srca dobrih i humanih ljudi širom Balkana.

Iman već 10 godina u vrijeme održavanja koncerta ''Želim život'', koji se održava u čast prerano preminule hrvatske novinarke Ane Rukavine-Erceg, u Fondaciju “Ana Rukavina” pošalje pismo i novčani prilog za rad Fondacije i pomoć onima kojima je potrebna.

– Sve je počelo još prije deset godina, kada sam, zajedno sa mamom i tatom, gledala koncert “Želim život” na nekoj hrvatskoj TV stanici i tada sam predložila mami da nazove humanitarni broj. Ali, to nije bilo izvodivo, jer je riječ o drugoj državi, a meni, kao djevojčici od 6 i po godina, nije bilo jasno kako ne mogu da nazovem tako da sam počela plakati. Onda mi je tata rekao da mogu napisati pismo, u kovertu ubaciti svoj novčani prilog i poslati i tako je i bilo – počinje priču Iman za Avaz.

Ona je tako i uradila, a u kovertu je ubacila novac koji joj je ostao od lejtovanja.

– Stigao je i decembar naredne godine pa sam podsjetila roditelje da je vrijeme da napišemo pismo i spakujemo novac za Fondaciju – ispričala je simpatična Visočanka.

Tradicija se nastavila i narednih godina, a pisma mlade Bosanke dirnula su u srce upravnicu Fondacije Mariju Rukavinu, koja je pozdravila Iman i uživo u jednom TV prenosu. Rukavina ju je ove godine odlučila pozvati na koncert “Želim život”, koji će se 19. decembra održati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

- Poštovana gospođice Iman, riječi nisu dovoljne da ti zahvalimo na podršci svih ovih godina, hvala ti od srca što nas pratiš. Tvoja podrška nam mnogo znači te ti od srca zahvaljujemo što si tu za nas, tvoja pisma i donacije dirnula su srca svih nas u Fondaciji, a meni lično znači da od malih nogu podržavaš Fondaciju, koju smo osnovali kako bismo ostvarili želju moje Ane i pomogli oboljelima u Hrvatskoj i svijetu – napisala je Rukavina.

Štedi tokom godine

– Novac tokom godine prikupim od rođendana, praznika, džeparca... Pomalo odvajam i, kada dođe decembar, napišem pismo, spakujem prilog i pošaljem. Sretnija sam što novac ide u Fondaciju i u ruke onima kojima je itekako potreban nego da sam ga potrošila na izlaske ili garderobu – poručila je Iman.

(Avaz)

Tagovi: