Kreativne ideje majke Bogdane za bolji apetit djece (FOTO)

U vremenu kada mame muku muče sa poboljšanjem apetita njihovih mališana, Trebinjka Bogdanka Janković je došla na ideju da četvorogodišnjeg sinčića Andreja privoli na jelo pomoću šarenih tanjira iz kojih će jesti.

Bogdanka je tradicionalne bijele tanjire i metalni escajg ukrasila takozvanom polimernom glinom u različitim bojama, pa su likovi iz crtanih filmova i razigrana slova očarali njenog sina i tada je dobila dodatnu motivaciju za dalji rad.

"Polimerna glina je masa koja je čvršća od plastelina i koju smekšam u rukama, a onda valjanjem i sječenjem oblikujem i pravim potrebne motive, figurice i slova. Nakon toga se lijepe na posuđe i pribor za jelo i sve se peče na određenoj temperaturi, a kada se ohladi, sve prelakiram da bi se dobio sjaj", objašnjava Bogdanka.

Kaže da je nakon početnih koraka nastavila ukrašavati posuđe za djecu rođaka i prijatelja, a na njihov nagovor je sve počela i reklamirati na Facebooku.

"Već sa prvim fotografijama na društvenim mrežama počele su stizati i narudžbe, a meni nije bilo teško praviti crtane junake jer sam ih svakodnevno sa sinom gledala na televiziji, pa su se ti setovi pokazali odličnim da motivišu djecu da jedu i bolje i više, poput moga sina, koji je ranije odbijao da jede pasulj, grašak i druge mahunarke, ali ih je u slast gutao iz novih tanjira", kaže Bogdanka.

Sada prima narudžbe sa svih strana, iz Trebinja, Bileće, Gacka, Herceg Novog, a poneki veseli set ode i u inostranstvo.

Zasad joj je najveći problem što polimernu glinu ne može nabaviti u Trebinju, pa joj pošiljke stižu uglavnom iz Sarajeva i Zenice, ali je i to uskladila i ovaj hobi koji polako prerasta u poslić - ide fino.

U ponudu je nedavno uvela i ukrašene teglice u kojima mlade majke ostavljaju pramen kose sa krštenja ili mliječni zubić svoga djeteta, što takođe ima lijepu prodaju, a ona će, nada se ova kreativna žena, i ubuduće rasti.

(NEZAVISNE)

Tagovi: