Teslić: Apel komunalne policije

Tragom informacije sa društevnih mreža da su nepoznata lica na lokaciji Radolinka - Osnovna Škola "Petar P. Njegoš" postavila nepoznatu materiju, sa indicijama da je riječ o hrani za pse, službenici Odjeljenja za inspekcijske poslove sa komunalnom policijom su danas izvršili inspekcijski nadzor pomenute lokacije, a slučaj je prijavljen i policijskoj stanici u Tesliću.

Uvidom na terenu nije uočena pomenuta materija, te molimo građane opštine Teslić da ukoliko primjete sumnjivu materiju koja oblikom podsjeća na otrov za pse da o lokaciji iste odmah obavijeste službenike Odjeljenja za inspekcijske poslove sa komunalnom policijom na dežurni broj 063/776-851 i policiji na broj 122.

Mole se građani da se ne upuštaju u rješavanje ovog problema samoinicijativno, posipanje otrova na javne površine je kršenje zakona, ukoliko do toga dođe nadležni organ će postupiti u skladu sa Zakonom i sankcionisati će počinioca.

Kao što je u slučaju požara prioritetan potez svakog građanina da odmah pozove vatrogasce, molimo građane da i ovakve slučajeve shvate krajnje ozbiljno, te da odmah obavijeste policiju i komunalnu policiju, kako bi se pravovremeno reagovalo kako ne bi bili ugroženi životi, posebno djece.

Ukoliko se zaista radi o otrovu, postavljanjem obavještenja o tome na društvenim mrežama, bez obavještavanja policije i komunalne policije, problem se neće riješiti sam od sebe, a neodgovorno je prema bezbjednosti sugrađana.

Tagovi: