Šamac: Odlaze gosti sa Kosova

U Šamcu će sutra biti održan centralni ispraćaj za 500 od 650 djece i nastavnika sa Kosova i Metohije koji su sedam dana boravili u 14 gradova i opština Srpske, rekao je za Srnu predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije Milorad Arlov.

Arlov kaže da je najavljeno da će srećan put djeci pri povratku kućama na Kosovu i Metohiju poželjeti ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević i načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević.

"Ovo je šesti projekat `Spojimo srpsku djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske` koji je organizovao banjalučki Odbor za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije u saradnji sa Vladom i Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske, kabinetom predsjednika Republike, gradovima i opštinama Srpske, te Kancelarijom Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju", kaže Arlov.

On je podsjetio da najveća zahvalnost pripada porodicama i osnovnim školama u Republici Srpskoj koje se ugostile i uljepšale početak ljeta djeci sa Kosova, pružili im gostoprimstvo i slobodu koju nemaju na Kosovu i Metohiji.

Prema njegovim riječima, sljedeće godine u junu biće održan sedmi projekat dolaska srpske djece iz socijalno najugroženijih porodica sa cijelog Kosmeta.

"Kao predsjednik Odbora od 25. do 28. juna prisustvovaću na obilježavanju Vidovdana u Gračanici, Gazimestanu, Kosovskoj Mitrovici i Zubinom Potoku", kaže Arlov.

Centralni ispraćaj počeće u 11.00 časova na gradskom stadionu Fudbalskog kluba "Borac" iz Šamca.

Djeca sa Kosova i Metohije koja su boravila u Bijeljini i na Palama sačekaće drugare na Pavlovića mostu u 14.00 časova, a mališani smješteni u Trebinju će preko Crne Gore otputovati na Kosovo i Metohiju. 

Tagovi: