Apel svima: Pomozimo Sofiji da dobije bitku

Sa današnjim danom na računu ''Budimo ljudi'' za pomoć Sofiji prikupljeno je 12.650 KM, na stranici Gofondme se trenutno nalazi 35.369 dolara, a tu je naravno i još 20.000 dolara koje je donirao predsjednik Republike Srpske, navode u ovoj Humanitarnoj organizaciji koja je pokrenula akciju "Srcem za Sofiju".

Hvala svima koji su do sada donirali na račun, ali smo svi svjesni da smo jako daleko od cilja, navode u Udruženju "Budimo ljudi".

U iščekivanju smo papira koji će nam potvrditi informaciju o najavljenoj uplati Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske u iznosu od 200.000 KM.

To je informacija koju porodica i mi imamo iz medija, ali za koju još uvijek nemamo zvaničnu potvrdu. 

Ovom prilikom bismo apelovali na sve političare u Bosni i Hrecegovini, da pokazu da su uz narod kako stalno govore, i da ličnim uplatama doprinesu prikupljanju sredstava za Sofijino liječenje, jer narod se pokazao i pokazuje na razne načine, mislim da je vrijeme da i vi to učinite, navode iz "Budimo ljudi".

Sofija je i danas loše, jetra i slezena su joj jako uvećane i bukvalno pritišću ta mala pluća koja jedva dišu i bore se za život. 

Ovom slikom sa svojim tatom koji je danas otišao kod nje, Sofija vas sve pozdravlja i nada se da ćemo se izboriti za nju, navode iz Udruženja "Budimo ljudi".

(Uno Radio)

Tagovi: