Daruju krv i spasavaju živote: Donirano 235 doza krvi

U redovnoj godišnjoj akciji dobrovoljnog darivanja u organizaciji Društva dobrovoljnih davalaca krvi ''Rudar'' iz Ugljevika danas je prikupljeno 235 doza dragocjene tečnosti.

Predsjednik ovog društva Milan Marković rekao je da je akciju podržalo 37 društava dobrovoljnih davalaca krvi iz Republike Srpske i Srbije. 

"Sarađujemo sa Vojno-medicinskom akademijom iz Beograda kojoj smo u februaru darivali 60 boca krvi. Trenutno imamo 1.000 davalaca krvi od kojih je 500 redovnih davalaca koji daju krv više puta godišnje", rekao je Marković novinarima. 

On je zahvalio svima koji su podržali današnju akciju. 

LJekar Službe za transfuzijsku medicinu Bijeljina Daliborka Trišić zahvalila je Društvu dobrovoljnih davalaca krvi "Rudar" i udruženjima koji su podržali današnju akciju i istakla da je svaka uzeta jedinica krvi izuzetno značajna i da svaka kap krvi znači granicu između života i smrti. 

Dobrovoljne davaoce krvi posjetio je i pozdravio predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić koji je najavio da će lokalna zajednica i ubuduće podržavati humane ljude i akcije. 

"Društvo dobrovoljnih davalaca krvi `Rudar` je ponos Ugljevika", rekao je Simić. 

Današnju akciju podržalo je i osoblje Službe za transfuziju krvi iz Doboja.

Tagovi: