UKC RS najbolja bolnica, Guzijan najbolji ljekar (FOTO)

Univerzitetski klinički centar /UKC/ Republike Srpske izabran je za najbolju bolnicu u BiH, a načelnik Centra za dojku u ovoj zdravstvenoj ustanovi Aleksandar Guzijan za najboljeg ljekara u BiH.

Iz UKC Srpske saopšteno je da Guzijan proglašen najboljim ljekarom zajedno sa Alenom Humačkićem iz mostarske bolnice, a ova zdravstvena ustanova zajedno sa Univerzitetskim kliničkim centrom Tuzla. 

Iz ove zdravstvene ustanove zahvalili su Udruženju "Kap", koje je uz podršku američke Ambasade u BiH, realizovalo projekat "Moje pravo". 

"Primili smo nagradu do koje nije došlo dogovorima, pregovorima i kalkulisanjima, već glasovima građana, naših pacijenata i zato koristimo ovu priliku da kažemo veliko hvala građanima koji su nas podržali i ulili nam dodatni elan da nastavimo dalje", navodi se u saopštenju iz UKC Republike Srpske. 

U UKC ističu da povjerenje i podrška koju su građani ukazali Aleksandru Guzijanu i UKC predstavlja direktno priznanje svim zaposlenima u ovoj ustanovi koji će, uz svesrdnu podršku institucija Republike Srpske, nastojati da naprave istorijske iskorake u daljem radu. 



"Univerzitetski klinički centar Republike Srpske se mijenja iz dana u dan. Ostvaruje se san da se konačno svi smjestimo pod jedan krov, da odvojimo hospitalizovane od ambulantnih pacijenata, smanjimo nervozu, tenzije i nezadovoljstvo ljudi koji su bolesni i pružimo im vrhunsku medicinsku uslugu, podršku i razumijevanje", ističu u UKC. 

Podsjećajući na značaj gradnje objekata i nabavke opreme, u UKC naglašavaju da su zaposleni u ovoj ustanovi karika koja spaja sve segmente i koja jedina može dovesti do suštinskih promjena. 

U saopštenju se navodi da je cilj svih promjena u UKC-u da se obezbijedi što bolja usluga pacijentima i izražava zahvalnost građanima na podršci, strpljenju i razumijevanju koje pružaju i onda kada to nije lako.

Tagovi: