POLITIKA IM U GENIMA: Majka Konstantina Savića dva puta bila kandidat za predsjednika RS

Vida Savić, majka Konstantina Savića, nezavisnog kandidata za načelnika opštine Teslić, dva puta je pokušala da dođe na vlast u RS.

Kako saznaje "mojteslic.info" majka Konstantina Savića je u periodu poslije rata dva puta se kandidovala za predsjednika Republike Srpske, jednom je odbijena prijava od strane CIK-a.

Podsjetimo, Konstantin Savić je u rodnoj Čečavi uzgajao drogu.

Kako saznajemo on je zajedno sa baćom Bobanom i Radetom, sadio konoplju, ali je deblji kraj u svemu izvukao njihov otac Marijan.

Čitav slučaj je kako saznajemo u rukama pravosuđa.

Podsjetimo, CJB Doboj je 23. septembra prošle godine saopštio da je od lica inicijala M.S. sa područja Čečave, opština Teslić, policija je oduzela 86 stabljika indijske konoplje i predmete koji su korišteni za uzgoj biljaka.

‚‘Tokom jučerašnjeg pretresa kuće i pomoćnih objekata u vlasništvu M.S, na tavanu kuće pronađeno je 86 stabljika indijske konoplje visine od 185 do 285 centimetara, postavljenih u položaj podesan za sušenje‘‘, saopšteno je tada iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Uviđajem šireg područja lica mjesta u dvorištu kuće pronađene su dvije lokacije za koje se sumnja da su korištene za zasad stabljika indijske konoplje, kao i predmeti za koje se sumnja da su korišteni za njihov uzgoj.

Izuzete stabljike indijske konoplje proslijeđenesu na vještačenje. Nad M.S. je izvršena kriminalistička obrada, a po dokumentovanju Okružnom tužilaštvu Doboj je dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Konstantin Savić, magistar pravnih nauka iz Teslića i nezavisni kandidat za načelnika te opštine, obećao da će ako bude izabran na poziciju za koju se kandidovao, otpustiti svu administraciju koja je zaposlena po stranačkoj liniji.

"Kad dođem ja na vlast, dajem otkaz svima onima koji su stranački podobni, koji su stranački zaposleni, ukazivaću institucijama na kriminal koji se dešava u opštini Teslić", naveo je Savić između ostalog u svojoj izbornoj prezentaciji.

"Pravni sistem u kojem živimo napravljen je da vara. Prevare su na svakom ćošku. Patio sam se u toku školovanja, vi se nećete patiti"", rekao je Savić.

"Kao političar, kao načelnik, tražiću od međunarodnih institucija, pošto poznajem strane jezike, da stvorimo palatu pravde gdje ćemo objediniti sve institucije", naveo je između ostalog u svom predizbornom govoru.

Tagovi: